Logo-NESTOR
Day Centre Kypseli
Contact us
Contact Form
Related Articles

Ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος συναντήσεων του Σχολείου Φροντιστών Δήμου Κορυδαλλού

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος συναντήσεων του Σχολείου Φροντιστών του Δήμου Κορυδαλλού με την ομιλία της κας. Μαρίας – Ισμήνης Κερώση, ψυχολόγου της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ» με θέμα: «Αναγνωρίζοντας και αντιμετωπίζοντας τα δικά μου δύσκολα συναισθήματα: η σημασία της αυτοφροντίδας».

Οι φροντιστές που συμμετείχαν στις συναντήσεις του Σχολείου Φροντιστών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενημερωτικές ομιλίες από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας, να λάβουν συμβουλές πάνω σε ζητήματα σχετικά με τη φροντίδα στην άνοια, καθώς και να ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Το Πρόγραμμα «Σχολείο Φροντιστών» εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για τη δημιουργία Φιλικών Κοινοτήτων για την Άνοια, που υλοποιούνται μέσω του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κορυδαλλού, της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ» και της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας (Ε.Γ.Γ.Ε.).

Επιστημονικά Υπεύθυνος του Προγράμματος «Σχολείο Φροντιστών» είναι ο Δρ. Αντώνης Μούγιας, ψυχίατρος, επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Μνήμης Αγίου Ελευθερίου της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ».

Η συμμετοχή στο Πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Για να ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της άνοιας, και να δηλώσετε τη συμμετοχή σας για τον επόμενο κύκλο συναντήσεων του Σχολείου Φροντιστών μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού: 213 21 29 311 και 213 21 29 314.

English