Logo-NESTOR
Day Centre Kypseli
Contact us
Contact Form
Related Articles

Με επιτυχία έγινε η έναρξη του Σχολείου Φροντιστών Δήμου Κορυδαλλού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 η πρώτη συνάντηση του «Σχολείου Φροντιστών» Ασθενών με Άνοια και συγγενείς διαταραχές, στο Δήμο Κορυδαλλού.

Ο Δρ. Αντώνης Μούγιας, Ψυχίατρος και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Μνήμης Αγίου Ελευθερίου, μίλησε στους φροντιστές σχετικά με το τι είναι η άνοια και ποια είναι η θεραπευτική αντιμετώπισή της. Ακολούθησε συζήτηση στη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να λύσουν τυχόν απορίες γύρω από την φύση και την εξέλιξη της νόσου αλλά και να ενημερωθούν για ζητήματα γύρω από τη φροντίδα του ασθενή.

Την Παρασκευή 10 Μαΐου θα ακολουθήσει η δεύτερη συνάντηση του «Σχολείου Φροντιστών» μεταξύ 13:30 – 15:00 στο Κτήριο Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού (Διεύθυνση: Ξενοφώντος 5 & Πελοπίδα, χώρος του Κ.Η.Φ.Η.).

Στη συνάντηση η κα. Ιωάννα Σμυρνή, Ψυχολόγος του Κέντρου Alzheimer της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ», θα μιλήσει για το πως μπορούν οι φροντιστές να διαχειρίζονται τις δύσκολες συμπεριφορές του ασθενή και θα δοθούν πρακτικές συμβουλές.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 213 21 29 311 και 213 21 29 314 (Τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Υγιεινής της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού).
Η συμμετοχή στο Πρόγραμμα είναι Δωρεάν.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του «Σχολείου Φροντιστών» μπορείτε να το βρείτε εδώ.

English