Logo-NESTOR
Day Centre Kypseli
Contact us
Contact Form
Related Articles

Παρουσίαση μελέτης σχετικά με την πλατφόρμα της LangAware στο Alzheimer’s Association International Conference (AAIC) με τη συμμετοχή του Κέντρου Ημέρας της Ψυχογηριατρικής Εταιρίας «Ο Νέστωρ»

Την Τρίτη 28/07 στο ετήσιο συνέδριο της παγκόσμιας Εταιρίας Alzheimer ( Alzheimer’s Association International Conference) παρουσιάστηκε η μελέτη, που αφορά την πλατφόρμα της LangAware, καινοτόμας εφαρμογής που έρχεται να καλύψει το κενό στη διάγνωση και στην παρακολούθηση του Αλτσχάιμερ με τεχνικές μηχανικής μάθησης και αναγνώρισης φωνής.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία LangAware (langaware.com), χρησιμοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Μηχανική Μάθηση για την πρόβλεψη νευροεκφυλιστικών ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ, ανιχνεύοντας και παρακολουθώντας ψηφιακούς βιοδείκτες με βάση τη γλώσσα και το λόγο. Συγκεκριμένα σκοπός της παρούσας έρευνας είναι η αξιολόγηση της ευαισθησίας και της ακρίβειας των διαγλωσσικών ψηφιακών βιοδεικτών, που αξιοποιεί η πλατφόρμα LangAware ως προς τη διάγνωση αρχικών σταδίων διαφόρων νευροεκφυλιστικών ασθενειών.

Η Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» στο Κέντρο Ημέρας του Αγίου Ελευθερίου χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της LangAware και προσφέρει δεδομένα προφορικού λόγου για την αξιολόγηση της τεχνολογίας της. Ανάλογα δεδομένα προσφέρει και το St George’s University of London.

Τα στοιχεία της μελέτης που παρουσιάστηκε, είναι τα εξής:

LangAware: A robust ML based platform for the quick and accurate assessment of neurodegenerative diseases

Vassiliki Rentoumi, PhD1,2, George Paliouras, PhD2, Antonis A. Mougias, MD, PhD3, Irene Kotrotsou, MSc3 and Peter Garrard, MA, MBChB, PhD, FRCP4, (1) LangAware Inc, Menlo Park, CA, USA (2) NCSR Demokritos, Athens, Greece, (3) Alzheimer Center of the Greek Psychogeriatric Association “Nestor”, Athens, Greece, (4) St Georges University of London, London, United Kingdom

Από την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» συμμετείχαν οι: Μούγιας Αντώνης και Κοτρώτσου Ειρήνη. Ευχαριστούμε τους συνεργάτες από τη LangAware, το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και το St George’s, University of London.

Το συνέδριο Alzheimer’s Association International Conference φέτος έλαβε χώρα διαδικτυακά από τις 27-30 Ιουλίου και μπορείτε να παρακολουθήσετε υλικό μέχρι το τέλος Αυγούστου 2020 στον σύνδεσμο: https://www.alz.org/aaic/overview.asp.

English