Logo-NESTOR
Day Centre Kypseli
Contact us
Contact Form
Related Articles

Δημοσίευση μελέτης στάθμισης μια νέας κλίμακας εκτίμησης ασθενών με σοβαρή άνοια από το επιστημονικό προσωπικό της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας Νέστωρ

Από την ίδρυσή της, η Ψυχογηριατρική Εταιρεία Νέστωρ πέρα από την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υψηλής ποιότητας για την άνοια, έχει αναπτύξει μια σημαντική ερευνητική δράση σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, για την καλύτερη κατανόηση της νόσου του Alzheimer και των άλλων μορφών άνοιας και την προώθηση της σχετικής ακαδημαϊκής έρευνας.

Στο τεύχος Ιουνίου 2018 του ακαδημαϊκού περιοδικού International Journal of Geriatric Psychiatry δημοσιεύτηκε η μελέτη των Α. Μούγιας, Φ. Χρηστίδη, Γ. Κιοστεράκης, Λ. Μεσσήνης και Α. Πολίτης σχετικά με την εγκυρότητα και αξιοπιστία της Σύντομης Εξέτασης της Νοητικής Κατάστασης στα σοβαρά στάδια της άνοιας (Severe Mini Mental State Examination). Η μελέτη συμπεριέλαβε 210 ασθενείς με μέτρια ή σοβαρή άνοια και έδειξε ότι η Σύντομη Εξέταση της Νοητικής Κατάστασης αποτελεί ένα έγκυρο, γρήγορο και αξιόπιστο ψυχομετρικό εργαλείο για την παρακολούθηση της νοητικής κατάστασης ασθενών με σοβαρή άνοια.

Πρόκειται για μια σημαντική έρευνα που βοηθάει στην καλύτερη παρακολούθηση, κατανόηση και διαχείριση των σοβαρών σταδίων της άνοιας, στα οποία υπάρχει σημαντική έκπτωση της ποιότητας της ζωής ασθενών και φροντιστών, με παράλληλη αύξηση της επιβάρυνσης των φροντιστών.

Δείτε εδώ την περίληψη της δημοσίευσηςhttps://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/gps.4915

English