Logo-NESTOR
Day Centre Kypseli
Contact us
Contact Form
Related Articles

“Αυγομπερδέματα!” από το Πρόγραμμα Διασύνδεσης του Ειδικού Κέντρου Ημέρας για πάσχοντες από Αλτσχάιμερ Κοζάνης

Επηρεασμένοι από τις Άγιες μέρες που διανύουμε, σκεφτήκαμε να συνδυάσουμε τη φαντασία μας με τη χαρά της προσφοράς! Αναμείξαμε τα χρώματα της εποχής με παλιά χαρτόκουτα και με ανοιξιάτικη διάθεση, κατασκευάσαμε δύο πασχαλινά επιτραπέζια παζλ, τα “Αυγομπερδέματα”! Η δραστηριότητα αποτέλεσε ένα διπλό δώρο για τις κυρίες του ΚΗΦΗ Πτολεμαΐδας, οι οποίες αφενός εξάσκησαν τις ικανότητές τους με δημιουργικό τρόπο, αφετέρου είχαν την ευκαιρία να νιώσουν το αίσθημα της ευφορίας που πηγάζει από τη δοτικότητα. 
Επιπλέον αποτέλεσε αφορμή να έρθουνε κοντά μεγάλοι και μικροί, καθώς τα παζλ δόθηκαν σε δύο σχολεία, συγκεκριμένα στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Κοζάνης και στο 14ο Νηπιαγωγείο Πτολεμαΐδας. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα επισκέφθηκε το πρώτο (Ε.Ν.Κ.), όπου με τη βοήθεια της τεχνολογίας ήρθαν σε επαφή οι δύο δομές, ενώ οι μικροί μας φίλοι διασκέδασαν μαθαίνοντας με τα “Αυγομπερδέματα”. Με τη σειρά τους, έδειξαν την ευγνωμοσύνη τους με μία όμορφη χειροτεχνία! Αντίστοιχα, η υπεύθυνη του ΚΗΦΗ κα Χρυσοπούλου Μαρία, επισκέφθηκε το σχολείο στην Πτολεμαΐδα.  
Μένοντας στο κλίμα των Ημερών, δώσαμε μία νέα μορφή στους “μαγικούς κλωσταετούς” μας, μετατρέποντάς τους σε λαμπάδες. Με αυτόν τον τρόπο, πέρα από την κάθαρση της ψυχής, θα συμβολίζουν πλέον και την Ανάταση της, ανάβοντας τες το βράδυ της Αναστάσεως!
Από το Πρόγραμμα Διασύνδεσης και το ΚΗΦΗ Πτολεμαΐδας, Χρόνια Πολλά και Καλό Πάσχα με υγεία και αγάπη! 
English