Logo-NESTOR
Κέντρο Ημέρας Κυψέλη
Επικοινωνήστε μαζί μας!
Contact Form
Σχετικά Άρθρα

Σχολείο Φροντιστών του Δήμου Κορυδαλλού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έναρξη του «Σχολείου Φροντιστών» Ασθενών με Άνοια
στο Δήμο Κορυδαλλού

Παρασκευή 13:30 – 15:00

Κτίριο Κοινωνικών Υπηρεσιών
Διεύθυνση: Ξενοφώντος 5 & Πελοπίδα (χώρος του Κ.Η.Φ.Η.)

Tην Παρασκευή 3 Μαΐου 2019, ξεκινάει στο Δήμο Κορυδαλλού το πρόγραμμα «Σχολείο Φροντιστών» Ασθενών με νόσο Alzheimer. Το «Σχολείο Φροντιστών» απευθύνεται σε άτομα που φροντίζουν ασθενείς με νόσο Alzheimer και συγγενείς διαταραχές, και προσφέρεται δωρεάν.

Το πρόγραμμα, δίνει τη δυνατότητα στους φροντιστές να ενημερωθούν πάνω σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν στη φροντίδα των ασθενών με άνοια, να μιλήσουν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και καλούνται να διαχειριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους φροντιστές ασθενών και να αποφορτιστούν για λίγο από το βαρύ πρόγραμμά τους.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση κάθε Παρασκευή και για όλο το Μάϊο, στο κτίριο των Κοινωνικών Υπηρεσιών (Ξενοφώντος 5 & Πελοπίδα) στο φιλόξενο χώρο του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, και ώρα 13.30μ.μ-15.00μ.μ.

Επιστημονικά υπεύθυνος του «Σχολείου Φροντιστών» είναι ο Ψυχίατρος Δρ. Αντώνης Μούγιας και υπεύθυνο για την οργάνωση του, το Τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Υγιεινής της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Μαζί με το Ιατρείο Μνήμης και τις ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης που ήδη λειτουργούν, το «Σχολείο φροντιστών» εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για τις Φιλικές Κοινότητες για την Άνοια, που υλοποιούνται από τον Δήμο Κορυδαλλού μέσω του μνημονίου συνεργασίας με την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «ο Νέστωρ» και την Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία (Ε.Γ.Γ.Ε.).

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 213 2129311-314 Τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Υγιεινής.

Για να δείτε το αναλυτικό Πρόγραμμα του Σχολείου Φροντιστών πατήστε εδώ.

Greek