Logo-NESTOR
Κέντρο Ημέρας Κυψέλη
Επικοινωνήστε μαζί μας!
Contact Form
Σχετικά Άρθρα
«Σχολείο Φροντιστών» στο Δήμο Βριλησσίων

Ολοκληρώθηκε ο φθινοπωρινός κύκλος του «Σχολείου Φροντιστών» στο Δήμο Βριλησσίων.

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο φθινοπωρινός κύκλος του Σχολείου Φροντιστών στο Δήμο Βριλησσίων, που έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου (Διεύθυνση: Κισσάβου 11, Βριλήσσια).

Το Σχολείο Φροντιστών αποτελεί ένα Πρόγραμμα που απευθύνεται σε άτομα που φροντίζουν ασθενείς με νόσο Alzheimer και προσφέρεται δωρεάν. Το Πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους φροντιστές να ενημερωθούν πάνω σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν στη φροντίδα των ασθενών με άνοια κα παράλληλα να μιλήσουν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και καλούνται να διαχειριστούν.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε εβδομαδιαία βάση, δίνοντας την ευκαιρία στους φροντιστές να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους φροντιστές ασθενών και να αποφορτιστούν για λίγο από το βαρύ πρόγραμμά τους, πίνοντας καφέ και αφιερώνοντας παράλληλα λίγο χρόνο στον εαυτό τους. Παράλληλα ενημερώθηκαν και πήραν πολύτιμες συμβουλές από τους επαγγελματίες υγείας για το πώς μπορούν να αντιμετωπίζουν τις στρεσογόνες και απαιτητικές καταστάσεις της καθημερινότητας.

Το Πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων για τις Φιλικές Κοινότητες για την Άνοια που υλοποιούνται μέσω του μνημονίου συνεργασίας της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «ο Νέστωρ» με την Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία (Ε.Γ.Γ.Ε.) και τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων.

Για τον επόμενο κύκλο του «Σχολείου Φροντιστών» στο Δήμο Βριλησσίων που θα ξεκινήσει το νέο έτος, μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο τηλέφωνο των Κοινωνικών Ιατρείων του Δήμου Βριλησσίων: 210-80 45564, καθημερινές 10.00-14.00μμ.

Greek