Logo-NESTOR
Κέντρο Ημέρας Κυψέλη
Επικοινωνήστε μαζί μας!
Contact Form
Σχετικά Άρθρα

Συνεργασία του Κέντρου Μνήμης Αγίου Ελευθερίου & του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής (ΚΕ.ΨΥ.ΣΥ)

Για μια ακόμη χρονιά,  οι σπουδαστές του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής (ΚΕ.ΨΥ.ΣΥ), το οποίο εδρεύει στην Καλλιθέα, θα προσφέρουν δωρεάν ατομικές συνεδρίες σε εξυπηρετούμενους του κέντρου Μνήμης Αγίου Ελευθερίου.

Πιο αναλυτικά, σπουδαστές των τμημάτων Γνωσιακής – Συμπεριφορικής Θεραπείας θα προσφέρουν ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες υπό την συστηματική επίβλεψη έμπειρων εποπτών. Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως όλοι οι σπουδαστές θα είναι πτυχιούχοι ψυχολόγοι με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Οι συναντήσεις θα λαμβάνουν μέρος στο Κέντρο Μνήμης Αγίου Ελευθερίου της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ», που βρίσκεται στην Ηλία Ζερβού 94, στα Πατήσια.

Οι συνεδρίες ψυχοθεραπείας αφορούν σε μια μορφή θεραπευτικής παρέμβασης που αποτελείται από τακτικές συνεδρίες με έναν εκπαιδευμένο ψυχοθεραπευτή ανάλογα με το αίτημα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εξυπηρετούμενου. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται με εβδομαδιαία συχνότητα στο Κέντρο Μνήμης Αγίου Ελευθερίου, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης (πχ. Skype), κατόπιν συνεννόησης με τον εκάστοτε ειδικό ψυχικής υγείας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η νευροψυχολογική και ψυχιατρική εκτίμηση του ενδιαφερόμενου.

Οι συναντήσεις είναι ατομικές και παρέχονται δωρεάν, ενώ παράλληλα τηρούνται όλα τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα προστασίας και προφύλαξης απέναντι στην εξάπλωση του COVID-19 (Κορονοϊός).

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Κέντρο Μνήμης Αγίου Ελευθερίου, Ηλία Ζερβού 94, Άγιος Ελευθέριος (πλησίον σταθμού Αγίου Ελευθερίου).
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 22 88 515, 210 22 88 551 (ώρες 9.00 – 15.00).

Επιστημονικά Υπεύθυνοι του προγράμματος:

Αντώνης Μούγιας, Ψυχίατρος, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Μνήμης Αγίου Ελευθερίου

Δημήτρης Χαρμπίλας, M.Sc, Ψυχολόγος, Επιστημονικός Υπεύθυνος Tμήματος Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας, Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής (https://psychotherapia.gr/v2/)

Greek