Logo-NESTOR
Κέντρο Ημέρας Κυψέλη
Επικοινωνήστε μαζί μας!
Contact Form
Σχετικά Άρθρα

Συμμετοχή της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ» στο 1ο Φεστιβάλ ΚΗΦΗ 365

Η Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» με χαρά ανακοινώνει τη συμμετοχή της στο 1ο Φεστιβάλ ΚΗΦΗ 365. Το φεστιβάλ αποτελεί μια συνεργασία των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) των Δήμων Κορυδαλλού, Κρωπίας και Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνος και διοργανώνεται με τη διπλή αφορμή του Μήνα Ευαισθητοποίησης για την νόσο Alzheimer (Σεπτέμβριος) και της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων (1η Οκτωβρίου).

Το Φεστιβάλ αποτελείται από τρεις διήμερες εκδηλώσεις σε κάθε έναν από τους παραπάνω δήμους. Την πρώτη μέρα κάθε διημέρου (τις Πέμπτες), θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα, δράσεις, καλλιτεχνικά εργαστήρια με την συμμετοχή του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ και σχολείων της περιοχής. Τη δεύτερη μέρα κάθε διήμερου (τις Παρασκευές) θα πραγματοποιηθούν επιστημονικές ημερίδες με θέμα «Κέντρα Ημέρας για τις Ειδικές Ανάγκες της Τρίτης Ηλικίας» με τη συμμετοχή της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ».

Το φεστιβάλ ξεκινά την Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 11.00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείο Κορυδαλλού, με την συμμετοχή των ΚΗΦΗ Κρωπίας, Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και Κορυδαλλού.

Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, πρώτη μέρα του φεστιβάλ, θα παρουσιαστούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η θάλασσα, οι χελώνες κι εγώ» και το εργαστήριο κεραμικής με κατασκευή χελώνας από πηλό με την συμμετοχή της Στ΄ τάξης του 16ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού.

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Κέντρα Ημέρας για τις ειδικές ανάγκες στην Τρίτη Ηλικία». Ως εκπρόσωποι της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ» θα μιλήσουν η κ. Ιωάννα Σμυρνή, Ψυχολόγος, με θέμα: «Άνοια: γενικά στοιχεία και υπηρεσίες για ασθενείς και φροντιστές» και η κ. Ειρήνη Κοτρώτσου, Ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη κέντρου Ημέρας, με θέμα: «Διασύνδεση ανάμεσα στα κέντρα Ημέρας για την άνοια και τις δομές των ΟΤΑ. Καταπολέμηση του στίγματος της νόσου».  Στην Ημερίδα θα μιλήσουν επίσης οι κκ. Δημήτρης Τσερπελής, κλινικός ψυχολόγος, υπεύθυνος ΚΗΦΗ Ν. Φιλαδέλφειας και ο κ. Σπύρος Κουταβάς, νοσηλευτής Δήμου Κορυδαλλού.

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί συμβουλευτικός σταθμός και έκθεση φωτογραφίας και έργων.

Το Φεστιβάλ συνεχίζεται την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο Κρωπίας και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 18 και Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στο Π.Π.Ι.Ε.Δ του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας.

Greek