Logo-NESTOR
Κέντρο Ημέρας Κυψέλη
Επικοινωνήστε μαζί μας!
Contact Form
Σχετικά Άρθρα

Νέο ατομικό πρόγραμμα κινητικής ενδυνάμωσης και πρόληψης πτώσεων για ασθενείς με άνοια

Τον Ιανουάριο, η Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» ξεκινά ένα νέο Ατομικό Πρόγραμμα κινητικής ενδυνάμωσης και πρόληψης πτώσεων για ασθενείς με άνοια. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενεργητική κινητοποίηση του ατόμου και διέγερση των αισθητικοκινητικών δεξιοτήτων με απώτερο στόχο την διατήρηση των αντισταθμιστικών αντιδράσεων για την πρόληψη των πτώσεων.

Το ατομικό πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 45 λεπτά και εβδομαδιαία συχνότητα. Η θεραπεία θα αποτελείται από τρία στάδια: προθέρμανση, κυρίως μέρος και αποθεραπεία. Κατά το πρώτο μέρος θα πραγματοποιούνται δραστηριότητες νευρομυικής διέγερσης και εύρους κίνησης. Στο κυρίως μέρος θα πραγματοποιούνται κινητικά προγράμματα ισορροπίας, αδρού και λεπτού συντονισμού, αμφίπλευρου συντονισμού, οπτικοκινητικού συντονισμού, πράξη και κινητικού ελέγχου. Στο στάδιο της αποθεραπείας θα πραγματοποιούνται δραστηριότητες νευρομυικής χαλάρωσης και διατατικές ασκήσεις.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ασθενείς με άνοια. Δεν είναι κατάλληλο όμως, για ασθενείς με άνοια σοβαρού σταδίου, που αντιμετωπίζουν σοβαρά καρδιακά προβλήματα, έχουν συχνά επεισόδια υπότασης/υπέρτασης και άτομα με διαταραχές συμπεριφοράς.

Σε εβδομαδιαία βάση θα γίνεται καταγραφή της συνεδρίας και ανά τρίμηνο θα πραγματοποιείται κινητική επαναξιολόγηση των συμμετεχόντων.

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν και θα πραγματοποιείται στην αίθουσα εργοθεραπείας 1ου και 2ου ορόφου και στην αίθουσα φυσικοθεραπείας 2ου ορόφου του Κέντρου Alzheimer της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε τηλέφωνα του Κέντρου Alzheimer της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «ο Νέστωρ», Ι. Δροσοπούλου 22, Κυψέλη: 210-8235050, 210-8235620.

Greek