Logo-NESTOR
Κέντρο Ημέρας Κυψέλη
Επικοινωνήστε μαζί μας!
Contact Form
Σχετικά Άρθρα

Πασχαλινές Δραστηριότητες στα Οικοτροφεία της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ»

Οι ένοικοι των οικοτροφείων μας, όπως κάθε χρόνο, σε αναμονή της γιορτής του Πάσχα, έβαψαν και στόλισαν με φαντασία πασχαλινά αυγά, έφτιαξαν πεντανόστιμα Πασχαλινά κουλουράκια, και κατασκεύασαν τις όμορφες λαμπάδες τους.

Λίγες μέρες πριν το Πάσχα οι ένοικοι του 1ου Οικοτροφείου, επισκέφθηκαν με μεγάλη χαρά το Μοναστήρι της Αγίας Φιλοθέης στην Εκάλη, περιηγήθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο θαυμάζοντας τη φύση του προαστίου και ενημερώθηκαν από τις μοναχές για την ιστορία του Μοναστηριού και το βίο της Αγίας Φιλοθέης. Τέλος, κεράστηκαν από τα λαχταριστά σνακ της κας Μαίρης Ζη, εθελόντριας του Οικοτροφείου και μέλος του φιλόπτωχου ταμείου του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου στο Χαλάνδρι, η οποία με την αμέριστη βοήθεια και το ενδιαφέρον της, μας μετέδωσε το μήνυμα της χριστιανοσύνης, της αγάπης για τον συνάνθρωπο και της αλληλεγγύης.

Την Μεγάλη Τετάρτη, είχαμε τη χαρά να επισκεφθούμε τον ξενώνα “Εστία” της ΜΚΟ Ιατρική Παρέμβαση Medin, με στόχο να δώσουμε δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία στα απροστάτευτα παιδιά προσφύγων που φιλοξενούνται εκεί, προσπαθώντας να προχωρήσουν μπροστά στη ζωή τους παρά τις προκλήσεις της σκληρής πραγματικότητας.

Όπως κάθε χρόνο η αναστάσιμος λειτουργία πραγματοποιήθηκε στο χώρο των οικοτροφείων μας σε μια ζεστή και κατανυκτική ατμόσφαιρα. Ευχόμαστε χρόνια πολλά με υγεία.

Greek