Logo-NESTOR
Κέντρο Ημέρας Κυψέλη
Επικοινωνήστε μαζί μας!
Contact Form
Σχετικά Άρθρα

Ομάδες Νοητικής Ενδυνάμωσης στο Δήμο Κορυδαλλού

Στο πλαίσιο της κοινής δράσης για τις φιλικές προς την άνοια κοινότητες, ο Δήμος Κορυδαλλού σε συνεργασία με την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» και την Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία (Ε.Γ.Γ.Ε.) ξεκίνησε την 1η Μαρτίου 2019 τις Oμάδες Νοητικής Ενδυνάμωσης.

Οι Ομάδες πραγματοποιούνται  κάθε Παρασκευή μεταξύ 9.15 – 12.15 μμ. στις Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμου Κορυδαλλού (γωνία Ξενοφώντος και Πελοπίδα, κοντά στην Πλ. Μέμου).

Πρόκειται για μια μη φαρμακευτική παρέμβαση, η οποία πραγματοποιείται προληπτικά, σε άτομα με φυσιολογική γνωστική λειτουργία ή με ήπιες διαταραχές μνήμης. Οι ομάδες συντονίζονται από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας, όπως εργοθεραπευτή, ψυχολόγο ή/και φυσικοθεραπευτή. Ενδεικτικά, πραγματοποιούνται ασκήσεις ενδυνάμωσης της μνήμης, της οπτικοχωρικής ικανότητας, της γλωσσικής ευχέρειας και των εκτελεστικών λειτουργιών. Η αποτελεσματικότητα της παρέμβασης ενισχύεται με ασκήσεις για το σπίτι (homework).

Το πρόγραμμα νοητικής ενδυνάμωσης έχει σαν στόχο την διατήρηση και την ενίσχυση της μνήμης και των άλλων ανώτερων νοητικών λειτουργιών, μέσω της συμμετοχής στην ομάδα και της αλληλεπίδρασης των μελών της. Μελέτες δείχνουν πως η νοητική ενδυνάμωση ενδεχομένως δρα προληπτικά στην εκδήλωση άνοιας.

Προϋπόθεση συμμετοχής: Οι επαγγελματίες του Ιατρείου Μνήμης του Δήμου Κορυδαλλού παραπέμπουν ανάλογα στο πρόγραμμα μετά την αξιολόγηση της μνήμης (test) που πραγματοποιείται στο Ιατρείο Μνήμης στις Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμου Κορυδαλλού.
Το Ιατρείο Μνήμης λειτουργεί επίσης κάθε Παρασκευή στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού από τις 9.00 έως τις 12.00 μμ, κατόπιν ραντεβού.
Για ραντεβού για το Ιατρείο Μνήμης μπορείτε να καλείτε καθημερινά στα τηλέφωνα των Κοινωνικών Υπηρεσιών 213 21 29 311.

Greek