Logo-NESTOR
Κέντρο Ημέρας Κυψέλη
Επικοινωνήστε μαζί μας!
Contact Form
Σχετικά Άρθρα

Oλοκληρώθηκε η πρακτική άσκηση των σπουδαστών Νοσηλευτικής του Ψ.Ν.Α. στις δομές της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ»

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικού προγράμματος ειδίκευσης των Νοσηλευτών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (Ψ.Ν.Α.) στην Ψυχική Υγεία, μεταξύ 12 Σεπτεμβρίου και 12 Οκτωβρίου 2018, η Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» είχε τη χαρά να φιλοξενήσει 8 σπουδαστές – νοσηλευτές του Ψ.Ν.Α. για την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης στις δομές του φορέα. Στο Πρόγραμμα συνολικής διάρκειας πέντε εβδομάδων, οκτώ σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα θεωρητικής κατάρτισης στην ψυχιατρική νοσηλευτική, αλλά και να πραγματοποιήσουν κλινική άσκηση στα Κέντρα Ημέρας, την Κλινική Βραχείας Νοσηλείας και τα Οικοτροφεία της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ».

Η συγκεκριμένη συνεργασία εντάσσεται στις δράσεις της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ» για την εκπαίδευση και κατάρτιση των επαγγελματιών υγείας πάνω στην Ψυχική Υγεία και την Ψυχογηριατρική. Η εκπαίδευση αποτελεί έναν τομέα στον οποίο η Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» δίνει ιδιαίτερη έμφαση και για το λόγο αυτό, τα τελευταία χρόνια οργανώνει το εξειδικευμένο δωρεάν Σεμινάριο Ευαισθητοποίησης στην Ψυχογηριατρική για επαγγελματίες υγείας. Το Σεμινάριο συνδυάζει θεωρητική εκπαίδευση από έγκριτους επιστήμονες με ειδίκευση στην γηριατρική και γεροντολογία και πρακτική άσκηση στο φορέα. Ο επόμενος έβδομος κύκλος του Σεμιναρίου της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ» ξεκινά το Νοέμβριο.

Greek