Logo-NESTOR
Κέντρο Ημέρας Κυψέλη
Επικοινωνήστε μαζί μας!
Contact Form
Σχετικά Άρθρα

Οι Ομάδες Νοητικής Ενδυνάμωσης του Κέντρου Alzheimer μεταμφιέζονται και… εκφράζονται

Πώς μέσα σε όλη αυτή την ατμόσφαιρα της πανδημίας…οι καρδιές μας άραγε θα ευφρανθούν;
Πώς θα  εμποτίσουμε την διαφορετική μας καθημερινότητα με αυθορμητισμό, φαντασία, αλλά και δημιουργικότητα;

Όλη την προηγούμενη  εβδομάδα οι οκτώ (8) Διαδικτυακές Ομάδες Νοητικής Ενδυνάμωσης του Ολοκληρωμένου Κέντρου Alzheimer, που κλείνουν τέσσερις μήνες διαδικτυακής λειτουργίας….μεταμφιέστηκαν..!
Άλλοι έφεραν στην κάμερα μάσκες ή αξεσουάρ και γύρισαν πίσω στην εποχή της νεανικής τους ηλικίας ,της αθωότητας και των αγαπημένων ηρώων… μάγισσες, νεράιδες, ιππότες και ζωηροί έφηβοι.. !
Άλλοι “μίλησαν” μέσα από το προσωπείο μιας διάσημης ζωγράφου, ηθοποιού, τραγουδιστή που θαύμαζαν ή μιας φίλης  τους, γειτόνισσας, αγωνίστριας, ηρωίδας των παιδικών τους χρόνων.
Και ο στόχος μας σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό εν τέλει επετεύχθη..!
Συναισθήματα αρνητικά, θετικά, βαθιά κρυμμένα, φόβοι, ανεκπλήρωτες επιθυμίες επιδόθηκαν σε ένα ξέφρενο χορό έκφρασης…και στο τέλος, τα μέλη δυσκολεύτηκαν να επιστρέψουν στα αληθινά τους πρόσωπα.. !
Ήταν σίγουρα μια διαφορετική εβδομάδα που οι μεταμφιέσεις είχαν την τιμητική  τους και νιώσαμε όλοι διαφορετικά. Φύγαμε από τη ρουτίνα της προστατευτικής ιατρικής μάσκας και με ασφάλεια, από το χώρο μας, εκφράσαμε μέσα από τους ήρωες μας συναισθήματα, αιτήματα και …. ευχές, που ίσως πιο δύσκολα θα το κάναμε εκτός Τριωδίου. Και ήταν πράγματι λυτρωτικό σε αυτή τη δύσκολη, “στείρα” περίοδο.

Και του χρόνου λοιπόν! Με την ευχή να σχεδιαστεί από τις Ομάδες κάτι ανάλογο, πλέον, δια ζώσης…!

Έλενα Ζέρβα Ψυχολόγος,

Συντονίστρια Ομάδων Νοητικής Ενδυνάμωσης Κέντρου Alzheimer

Greek