Logo-NESTOR
Κέντρο Ημέρας Κυψέλη
Επικοινωνήστε μαζί μας!
Contact Form
Σχετικά Άρθρα

Ξεκίνησε το σεμινάριο Ψυχογηριατρικής που διοργανώνει η Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» σε συνεργασία με την Ελληνική Ψυχογηριατρική Εταιρεία

Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, η Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» ξεκίνησε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Σεμινάριο Ευαισθητοποίησης στην Ψυχογηριατρική για επαγγελματίες υγείας, σε συνεργασία με την Ελληνική Ψυχογηριατρική Εταιρεία, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (ΕΨΕ).

Στόχος του σεμιναρίου είναι να εκπαιδευτούν οι επαγγελματίες υγείας σε ψυχογηριατρικά θέματα της τρίτης ηλικίας και περιλαμβάνει 45 διδακτικές ώρες θεωρίας, και 18 ώρες πρακτικής άσκησης. Τα μαθήματα θα γίνονται από έμπειρους κι εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας, κάθε Τρίτη, από τις 16.00 έως τις 19.00, από το Νοέμβριο μέχρι τον Ιούνιο, στις εγκαταστάσεις των δομών της Επιστημονικής Εταιρίας «Νέστωρ», οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν Κέντρα ημέρας Alzheimer και Κλινική Βραχείας Νοσηλείας.

Το σεμινάριο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, 20 πτυχιούχοι ΑΕΙ & ΤΕΙ λειτουργοί υγείας. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, η επιλογή έγινε από ειδική επιτροπή με αξιολόγηση συγκεκριμένων κριτηρίων στα βιογραφικά και στη συνέχεια προσωπική συνέντευξη.

Επιστημονικά υπεύθυνοι του σεμιναρίου είναι ο Ψυχίατρος Αντώνης Μούγιας, και ο Αντώνης Πολίτης – Αναπλ. Καθηγητής Α΄ Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Αιγινήτειο.

Το σεμινάριο είναι δωρεάν και θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης  στους συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν το 80% των διδακτικών ωρών και θα ολοκληρώσουν με επιτυχία την πρακτική άσκηση.

Δείτε το πρόγραμμα του σεμιναρίου εδώ.

Greek