Logo-NESTOR
Κέντρο Ημέρας Κυψέλη
Επικοινωνήστε μαζί μας!
Contact Form
Σχετικά Άρθρα

Νέστωρ & Σύμμαχοι Υγείας: Ενίσχυση του Εθελοντισμού στη Τρίτη Ηλικία!

Ανάμεσα στους βασικούς στόχους του προγράμματος Ολοκληρωμένης και Εξειδικευμένης Κατ’ οίκον Φροντίδας για την Άνοια, #160plus, είναι η πραγματοποίηση δράσεων ενημέρωσης για την ενίσχυση του εθελοντισμού στην Τρίτη ηλικία αλλά και η εύρεση εθελοντών για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, την Τετάρτη 6 Απριλίου, από 13:30 – 15:30 πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση των εθελοντών του προγράμματος «Σύμμαχοι Υγείας» στην δραστηριοποίηση και κινητοποίηση των ατόμων τρίτης ηλικίας σε προγράμματα εθελοντισμού.

Η εκπαίδευση περιλάμβανε τις παρακάτω θεματολογίες:

Α) Οι κυριότερες ψυχιατρικές διαταραχές της Τρίτης Ηλικίας με εισηγητή τον Ψυχίατρο και Επιστημονικά Υπεύθυνο του κέντρου Alzheimer, Αντώνη Μούγια.

β) Η μείωση της επιβάρυνσης των φροντιστών και συμβουλές για την αντιμετώπιση του ανοϊκού ασθενούς με εισηγήτρια την Ψυχολόγο του κέντρου Alzheimer, Γεωργία Πρατήλα.

γ) Η αξία του Εθελοντισμού στην Τρίτη ηλικία και η ενεργοποίηση των ηλικιωμένων για τη συμμετοχή τους σε εθελοντικά προγράμματα με εισηγήτρια την Υπεύθυνη Επικοινωνίας του κέντρου Alzheimer, Αννέλα Νίκα.

δ) Οι υπηρεσίες του νέου προγράμματος 160 plus για την εξειδικευμένη κατ’ οίκον φροντίδα για τη νόσο του Alzheimer και άλλες μορφές άνοιας με εισηγήτρια την Κοινωνική Λειτουργό του κέντρου Alzheimer, Διονυσία Νατσιοπούλου.

Οι εθελοντές του προγράμματος «Σύμμαχοι Υγείας» που παρακολούθησαν την εκπαίδευση, στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν δράσεις ενημέρωσης στα ΚΑΠΗ και τις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων.

Οι «ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΥΓΕΙΑΣ» είναι ένα πρόγραμμα εθελοντικής προσφοράς ιατρικής, οδοντιατρικής, φαρμακευτικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας που απευθύνεται σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού του λεκανοπεδίου Αττικής, όπως άποροι, ανασφάλιστοι, άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, κ.α., που αποφάσισε να υλοποιήσει η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τα Τμήματα Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Νοσηλευτικής και Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (τομέας Ψυχολογίας) του ΕΚΠΑ και τη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας.

nestor-ygeia08042016_inside1

nestor-ygeia08042016_inside2

syMMAXOI

160-plus

NESTOR

Greek