Logo-NESTOR
Κέντρο Ημέρας Κυψέλη
Επικοινωνήστε μαζί μας!
Contact Form
Σχετικά Άρθρα

Νέο Πρόγραμμα Υποστήριξης της Ψυχικής Υγείας για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και φροντιστές ατόμων με άνοια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 26-04-2021

Νέο Πρόγραμμα Υποστήριξης της Ψυχικής Υγείας για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και φροντιστές ατόμων με άνοια, εν μέσω της πανδημίας του Covid-19 του Κέντρου Ημέρας Αγίου Ελευθερίου της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ»

Το Κέντρο Ημέρας Αγίου Ελευθερίου της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ», στα πλαίσια των προγραμμάτων που υλοποιεί και της πρωτόγνωρης συγκυρίας της τρέχουσας πανδημίας του Covid-19, σχεδιάζει και αναπτύσσει νέο πρόγραμμα υποστήριξης ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας και φροντιστών ατόμων με άνοια για την αντιμετώπιση των ψυχολογικών συνεπειών του Covid 19.

Το νέο πρόγραμμα υποστήριξης αποτελείται από τρεις επιμέρους υπηρεσίες, που περιλαμβάνουν τη λειτουργία μιας νέας τηλεφωνικής γραμμής, την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την εξ’ αποστάσεως υποστήριξη, καθώς και κατ’οικον βοήθεια για την υποστήριξη των φροντιστών ατόμων με άνοια.

Πιο συγκεκριμένα, λειτουργεί τη νέα τηλεφωνική γραμμή 211 418 4034 με την οποία δίνεται η δυνατότητα παροχής βοήθειας σε άτομα που πάσχουν από άνοια, στις οικογένειες και στους φροντιστές που χρειάζονται πληροφορίες σε ζητήματα που σχετίζονται με τη διαχείριση του εγκλεισμού και των περιορισμών λόγω του Covid-19, τη διαχείριση της άνοιας και την καταπολέμηση της μοναξιάς στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.
Η τηλεφωνική κλήση στο 211 418 4034 λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή 9:00-15:00 (εκτός αργιών) και έχει την αστική χρέωση του εκάστοτε παρόχου τηλεφωνίας.

Παράλληλα με την τηλεφωνική επικοινωνία, παρέχεται η δυνατότητα επικοινωνίας μέσω βιντεοκλήσης, για συμβουλευτική υποστήριξη φροντιστών ατόμων με άνοια και συμβουλευτική στην κρίση (πανδημία) και καταπολέμηση της μοναξιάς.
Επιπρόσθετα, με την κατ’ οίκον παροχή υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας εν μέσω κρίσης (πανδημία Covid-19) προσφέρεται δωρεάν ολοκληρωμένη και εξειδικευμένη διαχείριση της άνοιας και της νόσου του Alzheimer και των συνεπειών της, σε ασθενή και φροντιστή κατ’ οίκον.

Το πρόγραμμα στελεχώνεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας. Επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Δρ. Αντώνης Μούγιας, Ψυχίατρος, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Ημέρας της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ».

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται με προγραμματισμένα ραντεβού και είναι δωρεάν. Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιμέρους υπηρεσίες του προγράμματος θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα: www.nstr.gr στο προσεχές διάστημα.

Greek