Logo-NESTOR
Κέντρο Ημέρας Κυψέλη
Επικοινωνήστε μαζί μας!
Contact Form
Σχετικά Άρθρα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα: ‘Ανοια, Αλτσχάιμερ, Κατάθλιψη και Τρίτη Ηλικία

Η Ψυχογηριατρική Εταιρεία «ο Νέστωρ» σε συνεργασία με τον Δήμο Βριλησσίων και την Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία πραγματοποίησε χθες 21.3.2018 ενημερωτική ημερίδα με θέμα ‘’Άνοια, Αλτσχάιμερ, Κατάθλιψη και Τρίτη Ηλικία’’.

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των κοινών δράσεων για τις φιλικές κοινότητες για την άνοια και είχε ως βασικό στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για ζητήματα που αφορούν την υγεία των ηλικιωμένων αναφορικά με την άνοια, την κατάθλιψη αλλά και τις συνεργατικές δράσεις και πρακτικές πρόληψης.

Την ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Βριλησσίων, κ. Ξένος Μανιατογιάννης, ενώ ταυτόχρονα παρευρέθηκαν μέλη του δημοτικού συμβουλίου σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Βριλησσίων. Η τεράστια προσέλευση του κόσμου δικαιώνει την πρωτοποριακή προσπάθεια του Δήμου Βριλησσίων να γίνει ένας από τους πρώτους δήμους που θα εφαρμόζει μέσω πολλών δράσεων φιλικές κοινότητες για την άνοια με απώτερο στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων.

Είναι σημαντικό σε αυτό το σημείο να αναφερθεί πως ήδη έχει ξεκινήσει η λειτουργία του Ιατρείου Μνήμης στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, ενώ σύντομα θα αρχίσουν οι ομάδες Νοητικής Ενδυνάμωσης, το Café Alzheimer και το «σχολείο φροντιστών» (café φροντιστών) όπως και πλήθος άλλων δράσεων σε συνεργασία με το Δήμο Βριλήσσιων.

Η κα. Ισμήνη Μαίλη, Ψυχίατρος και Επιμελήτρια Δρομοκαίτειο

 

ο κ. Αντώνιος Πολίτης, καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Γραμματέας Ε.Γ.Γ.Ε.

 

Ο κ. Λιακάκης, Νευρολόγος και διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ντυσελντορφ, επιστ. συνεργάτης 1ης Πανεπ. Κλινικής Αιγινήτειου Νοσοκομείου

 

ο κ. Μούγιας Αντώνιος, Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και επιστημονικά υπέθυνος της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας ο Νέστωρ

 

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Βριλησσίων κ. Ξένου Μανιατογιάννη

Greek