Logo-NESTOR
Κέντρο Ημέρας Κυψέλη
Επικοινωνήστε μαζί μας!
Contact Form
Σχετικά Άρθρα
Ημερίδα για την Άνοια 10.11.2018 - Πνευματικό Κέντρο Σύρου

Ημερίδα για την Άνοια

Ημερίδα για την Άνοια 10.11.2018
Πνευματικό Κέντρο Σύρου

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10.11.2018 η Ημερίδα Ευαισθητοποίησης για την Άνοια στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης (Αίθουσα Ρίτσου) στη Σύρο.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και οι ομιλίες που παρουσιάστηκαν προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του κοινού, όπως φάνηκε από τις ερωτήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε.

Συγκεκριμένα, η κα. Ελένη Εγγλέζου, ψυχίατρος στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, αναφέρθηκε στην κατάθλιψη στην Τρίτη Ηλικία, ενώ ο κ. Γιώργος Σταθάκης, ψυχολόγος στην Ψυχογηριατρική Εταιρεία «ο Νέστωρ» και μέλος της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας (Ε.Γ.Γ.Ε.), μίλησε για την κλινική εικόνα της άνοιας και τα συμπτώματα της νόσου Alzheimer, και στη συνέχεια η κα. Παρασκευή Αθανασούλη, νευροψυχολόγος στην Ψυχογηριατρική Εταιρεία «ο Νέστωρ» και μέλος της Ε.Γ.Γ.Ε., έδωσε πρακτικές συμβουλές για τους φροντιστές των ασθενών με άνοια.

Στην πορεία, ο κ. Αντώνης Μούγιας, ψυχίατρος, εκπροσωπώντας την Ε.Γ.Γ.Ε. παρουσίασε το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τις φιλικές κοινότητες για την άνοια (ACT ON DEMENTIA). Τέλος, η κα. Ελευθερία Αγγελετάκη, νοσηλεύτρια στο Γ. Ν. Σύρου, παρουσίασε αναλυτικά τις δράσεις του Ιατρείου Μνήμης που ξεκίνησαν το Μάρτιο του 2018 και τις αντίστοιχες ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί έκτοτε για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με την άνοια.

Παράλληλα με την Ημερίδα πραγματοποιήθηκε διήμερη εκπαίδευση του επιστημονικού προσωπικού του Γ. Ν. Σύρου αναφορικά με την εδραίωση του Ιατρείου Μνήμης και των σχετικών υπηρεσιών (ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης, σχολείο φροντιστών, συμβουλευτική), ενώ συνολικά εκπαιδεύτηκαν 8 επαγγελματίες υγείας διαφορετικών ειδικοτήτων (ψυχίατρος, ψυχολόγος, επισκέπτης υγείας, εργοθεραπευτής, νοσηλευτές).

Στόχος και υπόσχεση όλων μας είναι η συνεχιζόμενη συνεργασία με το Ιατρείο Μνήμης και την διεπιστημονική ομάδα του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου με στόχο την παροχή ουσιαστικών και αποτελεσματικών υπηρεσιών αναφορικά με την άνοια προς τους κατοίκους της Σύρου, που ως πρωτεύουσα των Κυκλάδων, αποτελεί σημείο αναφοράς για τις διαθέσιμες ιατρικές υπηρεσίες των γύρω νησιών.

Ημερίδα για την Άνοια 10.11.2018 / Πνευματικό Κέντρο Σύρου

Ημερίδα για την Άνοια 10.11.2018 / Πνευματικό Κέντρο Σύρου

Ημερίδα για την Άνοια 10.11.2018 / Πνευματικό Κέντρο Σύρου

Ημερίδα για την Άνοια 10.11.2018 / Πνευματικό Κέντρο Σύρου

Greek