Logo-NESTOR
Κέντρο Ημέρας Κυψέλη
Επικοινωνήστε μαζί μας!
Contact Form
Σχετικά Άρθρα

Δευτέρα 11 Ιουνίου – Ημερίδα για την Άνοια στο Δήμο Κορυδαλλού

Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 στις 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Ενημερωτική Ημερίδα για την Άνοια, στο Δημαρχείο Κορυδαλλού (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, διεύθυνση Γρηγορίου Λαμπράκη 235). Στην Ημερίδα εξειδικευμένοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν μια σειρά θεμάτων αναφορικά με την άνοια με βασικό στόχο να ενημερώσουν το κοινό σχετικά με την ασθένεια αλλά και τις επιπτώσεις της στην καθημερινή ζωή των ασθενών και των φροντιστών τους. Η δράση πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού, της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «ο Νέστωρ» και της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και εντάσσεται στο πλαίσιο των Κοινών Δράσεων για τη Δημιουργία Φιλικών Κοινοτήτων για την Άνοια.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ελευθερία Κωτσίδου και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για την Προστασία της Τρίτης Ηλικίας Ηλίας Κοσμίδης.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Αναλυτικό Πρόγραμμα Ημερίδας

Η νόσος Αλτσχάιμερ σήμερα – Κοινότητες φιλικές προς την άνοια στην Ελλάδα – Δρ. Παρασκευή Σακκά, Νευρολόγος – Ψυχίατρος / Πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια και τη Νόσο Αλτσχάιμερ

Η λειτουργία της μνήμης – Ελένη Μαργιώτη, Κλινική Νευροψυχολόγος / Υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας Αμαρουσίου της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών

Νόσος Αλτσχάιμερ: Κλινική εικόνα και διάγνωση – Δρ. Αντώνης Μούγιας, Ψυχίατρος – Επιστημονικά Υπεύθυνος της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «ο Νέστωρ»

Πώς θα μειώσουμε τις επιπτώσεις στους φροντιστές των ατόμων με άνοια – Παρασκευή Αθανασούλη, Νευροψυχολόγος – Ψυχογηριατρική Εταιρεία «ο Νέστωρ»

Συντονιστής: Σπύρος Κουταβάς, Νοσηλευτής, M.Sc., M.P.H, Τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Υγιεινής, Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών, Δήμος Κορυδαλλού.

 

Greek