Logo-NESTOR
Κέντρο Ημέρας Κυψέλη
Επικοινωνήστε μαζί μας!
Contact Form
Σχετικά Άρθρα

«ο Νέστωρ»: Εργοθεραπεία και Νοητική Ενδυνάμωση – Συνεχίζονται τα εξειδικευμένα Προγράμματα για 13η χρονιά!

Καθημερινά στο 1ο ολοκληρωμένο Κέντρο για τη Νόσο του Alzheimer.

Για 13η χρονιά συνεχίζονται τα Εξειδικευμένα Προγράμματα Εργοθεραπείας και Νοητικής Ενδυνάμωσης του Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ», στο 1ο Ολοκληρωμένο Κέντρο για τη Νόσο του Alzheimer, στην Ελλάδα.

Οι ωφελούμενοι ηλικιωμένοι, μετά την καλοκαιρινή τους ξεκούραση, μπορούν να συμμετέχουν και πάλι στις συνεδρίες των Προγραμμάτων Εργοθεραπείας και Νοητικής Ενδυνάμωσης, οι οποίες πραγματοποιούνται καθημερινά, παρέχοντας σημαντική βελτίωση στην ποιότητα της ζωής τους.

Τα Προγράμματα Εργοθεραπείας έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τους ασθενείς, ώστε να αντιμετωπίσουν πιο ομαλά και να μετριάσουν, όσο το δυνατόν περισσότερο, τα προβλήματα που προκαλούνται από τη σταδιακή εξασθένηση των νοητικών τους λειτουργιών εξαιτίας της άνοιας.

Πρόκειται για ομαδικές συνεδρίες, οι οποίες πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους εργοθεραπευτές, με απώτερο στόχο τη διατήρηση τόσο του γνωστικού όσο και του λειτουργικού επιπέδου των συμμετεχόντων, καθώς και την άμβλυνση των πιθανώς εμφανιζόμενων διαταραχών συμπεριφοράς.

Οι ομάδες Νοητικής Ενδυνάμωσης που πραγματοποιούνται από την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ», απευθύνονται σε ηλικιωμένους που εμφανίζουν ήπια γνωστικά προβλήματα, αλλά και σε ηλικιωμένους που έχουν φυσιολογική για την ηλικία τους γνωστική λειτουργία, με σκοπό την πρόληψη και την προαγωγή της πνευματικής τους υγείας.
Έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση των διαταραχών της μνήμης και την πρόληψη και περιλαμβάνουν ασκήσεις και τεχνικές οι οποίες βοηθούν στη διατήρηση και την ενίσχυση της μνήμης και των άλλων ανώτερων νοητικών λειτουργιών.

Πώς μπορεί να συμμετέχει κάποιος στις Ομάδες Εργοθεραπείας και Νοητικής Ενδυνάμωσης;

Στις ομάδες Εργοθεραπείας μπορούν να συμμετέχουν ασθενείς που βρίσκονται τόσο στα αρχικά όσο και στα πιο προχωρημένα στάδια της άνοιας.
Η παραπομπή των ασθενών για συμμετοχή στις ομάδες, μπορεί να γίνει είτε από τον θεράποντα ιατρό (της δομής ή εξωτερικό) ή από το αρμόδιο επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Alzheimer.
Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή σε ομάδα Εργοθεραπείας, αποτελούν:

  • ο νευροψυχολογικός έλεγχος του ασθενή, ο οποίος πραγματοποιείται από εξειδικευμένο ψυχολόγο,
  • η ψυχιατρική/νευρολογική εκτίμηση από ψυχίατρο/νευρολόγο,
  • η εργοθεραπευτική αξιολόγηση που γίνεται από τον ειδικό εργοθεραπευτή.

Στις ομάδες Νοητικής Ενδυνάμωσης οι ηλικιωμένοι παραπέμπονται από τους γιατρούς και τους ψυχολόγους των Κέντρων Ημέρας στην Κυψέλη και στον Αγ. Ελευθέριο, μετά τη δωρεάν αξιολόγηση της μνήμης τους (test).

Εάν ενδιαφέρεστε να κλείσετε ένα ραντεβού για δωρεάν αξιολόγηση της μνήμης σας, καλέστε στο Κέντρο Alzheimer (Ι. Δροσοπούλου 22, Κυψέλη, 210-8235050, 210-8235620) ή στο Κέντρο Ημέρας του Αγίου Ελευθερίου (Ηλία Ζερβού 94, 210-2288515, 210-2288551).

Greek