Logo-NESTOR
Κέντρο Ημέρας Κυψέλη
Επικοινωνήστε μαζί μας!
Contact Form
Σχετικά Άρθρα

Ενημερωτική Ημερίδα για την Άνοια στο Δήμο Κορυδαλλού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερωτική Ημερίδα για την Άνοια στο Δήμο Κορυδαλλού με θέμα:
«Το Στίγμα στην Άνοια: Διαχείριση και Αντιμετώπιση στην Κοινότητα»

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019
Δημαρχείο Κορυδαλλού (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου)
Ώρες: 09:30 – 12:30

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορυδαλλού θα πραγματοποιηθεί Ενημερωτική Ημερίδα για την Άνοια με θέμα: «Το Στίγμα στην Άνοια: Διαχείριση και Αντιμετώπιση στην Κοινότητα».

Η Ημερίδα διοργανώνεται από το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) του Δήμου Κορυδαλλού σε συνεργασία με την Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία (Ε.Γ.Γ.Ε.), την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» και το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Στην εκδήλωση εξειδικευμένοι επιστήμονες θα πραγματοποιήσουν ενημερωτικές ομιλίες πάνω στο ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα της εξάλειψης του στίγματος που συνδέεται με την άνοια και της κοινωνικής ενσωμάτωσης και αποδοχής των ασθενών, των φροντιστών και των οικογενειών τους έτσι ώστε να μπορούν να συνεχίζουν να συμμετέχουν στην κοινωνική ζωή.

Ο Δήμος Κορυδαλλού έχει υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» και την Ελληνική Γεροντολογική Εταιρεία με στόχο να καταστεί ο Δήμος Κορυδαλλού μια φιλική κοινότητα για την άνοια, στην οποία οι ασθενείς με άνοια και οι φροντιστές τους θα ζουν χωρίς στιγματισμό, απολαμβάνοντας κατανόηση, αποδοχή και σεβασμό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

9:30 ΕΝΑΡΞΗ – ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

10:00 Πώς θα δημιουργήσουμε φιλικές για την άνοια κοινότητες, Αντώνης Μούγιας, PhD, Ψυχίατρος, Επιστημονικά Υπεύθυνος Ψυχογηριατρικού Κέντρου Μνήμης Αγίου Ελευθερίου, Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ»

10:20 Στίγμα στην άνοια και τρόποι εξάλειψής του, Μαντζώρου Μαριάννα, RN, MSc, PhD Λέκτορας ,Τμήμα Νοσηλευτικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

10:40 Ο ρόλος των Κ.Η.Φ.Η στην αντιμετώπιση του στίγματος στην άνοια, Δημήτρης Τσερπέλης, Κλινικός Ψυχολόγος, Κ.Η.Φ.Η Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

11:00 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ

11:20 Καλές πρακτικές για καλύτερη διαβίωση ατόμων με άνοια στο σπίτι, Ζησοπούλου Σταυρούλα, RN, MSc(c) Κ.Υ. Σαλαμίνας, Γκίνη Μαρία, RN, MSc(c), Κ.Υ. Καλυβίων, Καζαντζάκη Γαρυφαλλιά, RN, MSc(c)Κ.Υ.Θήβας, Μπατζογιάννη Αφροδίτη, RN, MSc(c), Κ.Υ. Χαϊδαρίου

11:40 Πώς θα μειώσουμε την επιβάρυνση των φροντιστών ασθενών με άνοια, Ειρήνη Κοτρώτσου, MSc, Κλινική Ψυχολόγος, Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ»

12:00 – 12:30 ΣΥΖΗΤΗΣΗ – ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Σπύρος Κουταβάς RN, MSc, MPH, Τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Υγιεινής, Δήμος Κορυδαλλού

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Πληροφορίες στo τηλέφωνo: 213 212 93 14

Αφίσα της Ημερίδας

Πρόγραμμα της Ημερίδας

Greek