Logo-NESTOR
Κέντρο Ημέρας Κυψέλη
Επικοινωνήστε μαζί μας!
Contact Form
Σχετικά Άρθρα

Eνημερωτική Ημερίδα για την Άνοια

Eνημερωτική Ημερίδα για την Άνοια
Πέμπτη 11.10.2018

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βριλησσίων, Κισσάβου 11 Βριλήσσια
Αίθουσα “ΜΟΥΣΩΝ”

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης συνεργασιών για τη δημιουργία Φιλικών Κοινοτήτων για την Άνοια, την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων, σε συνεργασία με την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» και την Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία, διοργανώνουν Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «Ανοια. Κλινική Εικόνα και Αντιμετώπιση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων (Αίθουσα «Μουσών» , Διεύθυνση: Κισσάβου 11, Βριλησσια, Ώρα: 18.00 μ.μ.).

Στη συγκεκριμένη Ημερίδα, επιστήμονες με ειδίκευση στην άνοια, θα ενημερώσουν το κοινό αναφορικά με την άνοια, τις μεθόδους πρόληψης και διαχείρισης της ασθένειας, αλλά και τη σημασία της δημιουργίας φιλικών κοινοτήτων για την άνοια που ενσωματώνουν και δε στιγματίζουν τους ασθενείς σε κάθε δήμο της χώρας. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν τα προγράμματα και οι δράσεις που υλοποιούνται στο Δήμο Βριλησσίων σε συνεργασία με την Ψυχογηριαρτική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» και την Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία, στο πλαίσιο της Υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας και τη δημιουργία Φιλικών Κοινοτήτων για την Άνοια στο Δήμο Βριλησσίων.

Στο πλαίσιο της καταπολέμησης του στίγματος που συνδέεται με την άνοια, στην Ημερίδα θα μιλήσει μια ασθενής για την καθημερινότητά της με τη νόσο Alzheimer και τις διαταραχές μνήμης που επιφέρει η νόσος, ενώ επίσης, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της εμπειρίας ενός φροντιστή ασθενούς με άνοια.

Η Ημερίδα διοργανώνεται από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων, την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» και την Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική  Εταιρεία (Ε.Γ.Γ.Ε.), και εντάσσεται στο πλαίσιο της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού προγράμματος της Κοινής Δράσης για τη δημιουργία Φιλικών Κοινοτήτων για την Άνοια, που υλοποιούν οι παραπάνω φορείς σε συνεργασία  με τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας, της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ και του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας ΕΚΠΑ.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Eνημερωτική Ημερίδα για την Άνοια, Πέμπτη 11.10.2018, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βριλησσίων, Κισσάβου 11 Βριλήσσια, Αίθουσα “ΜΟΥΣΩΝ”

Greek