Logo-NESTOR
Κέντρο Ημέρας Κυψέλη
Επικοινωνήστε μαζί μας!
Contact Form
Σχετικά Άρθρα

Δημοσίευση Εργασίας σε περιοδικό με τη συμμετοχή ομάδας του Κέντρου Μνήμης της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ»

Η ομάδα του Κέντρου Μνήμης Αγίου Ελευθερίου παρουσίασε στο περιοδικό Cognitive and Behavioral Neurology μελέτη με τίτλο “Differential Effect of Demographics, Processing Speed, and Depression on Cognitive Function in 755 Non-demented Community-dwelling Elderly Individuals”.

Διάφοροι παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο, το επίπεδο εκπαίδευσης, η ταχύτητα επεξεργασίας πληροφοριών και η διάθεση μπορούν να μεταβάλλουν τις γνωστικές λειτουργίες μας.

Κύριος στόχος της έρευνας ήταν η αξιολόγηση της συνδυασμένης συμβολής των δημογραφικών παραγόντων, της ταχύτητας επεξεργασίας πληροφοριών και των καταθλιπτικών συμπτωμάτων με βαθμολογίες σε διάφορα διαγνωστικά μέσα μέτρησης γνωσιακής κατάστασης που χρησιμοποιούνται συνήθως στη γηριατρική νευροψυχολογική πρακτική στην Ελλάδα.

Η μελέτη αποτελεί τμήμα μιας συνολικότερης προσπάθειας, που γίνεται από το Κέντρο Μνήμης Αγίου Ελευθερίου για την ορθή διάγνωση των διαταραχών της μνήμης.

Στη μελέτη συμμετείχαν οι: Μούγιας Αντώνης, Χρηστίδη Φωτεινή, Συνετού Μαργαρίτα, Κοτρώτσου Ειρήνη, Βαλκιμάδη Πολένα και Πολίτης Αντώνης .

Greek