Logo-NESTOR
Κέντρο Ημέρας Κυψέλη
Επικοινωνήστε μαζί μας!
Contact Form
Σχετικά Άρθρα

Δεν ξεχνώ τη μνήμη μου: Δωρεάν έλεγχoς μνήμης στο δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

Την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016, η Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» ξεκινά το πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου μνήμης «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ» στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου.

Το πρόγραμμα αναφέρεται σε άτομα άνω των 60 ετών και εφαρμόζεται, με μεγάλη επιτυχία εδώ και ένα έτος σε 7 Δήμους της Αττικής.

Ο βασικός στόχος του προγράμματος «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ», είναι η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σχετικά με τη μνήμη, τις διαταραχές της και τους τρόπους διατήρησής της. Στα ιατρεία μνήμης προσφέρεται έγκαιρη διάγνωση της Νόσου του Alzheimer και των άλλων μορφών άνοιας, μέσω  εξειδικευμένης αξιολόγησης της μνήμης των ηλικιωμένων. Υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός αξιολογήσεων καθημερινά στους δήμους, γεγονός που συντελεί στην ανάπτυξη μίας ευρείας εικόνας γύρω από την άνοια στον κάθε δήμο. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 520 αξιολογήσεις μνήμης σε 7 δήμους της Αττικής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το πρόγραμμα «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ», χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους», του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Δεσμός» και την πρόσληψη μίας ψυχολόγου για τα ιατρεία μνήμης που εντάσσονται στο πρόγραμμα «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ».

Το Ιατρείο Μνήμης του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος

θα λειτουργεί δωρεάν και κατόπιν ραντεβού στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας
Νικολάου Τρυπιά 45
κάθε δεύτερη Παρασκευή 9:00π.μ – 13:00μ.μ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΡΑΝΤΕΒΟΥ
210 2532047 (εσ.303 & 307)

Greek