Logo-NESTOR
Κέντρο Ημέρας Κυψέλη
Επικοινωνήστε μαζί μας!
Contact Form
Σχετικά Άρθρα

Δελτίο Τύπου Έναρξης Προγράμματος Διασύνδεσης του Κέντρου Ημέρας Πατησίων για την άνοια με μονάδες ΟΤΑ για την Τρίτη ηλικία – ΚΗΦΗ, Κ.Α.Π.Η. στο πλαίσιο της πράξης με κωδ. ΟΠΣ 5033017

Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΨΥΧΟΓΗΡΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «Ο ΝΕΣΤΩΡ», αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία πραγματοποίησε την έναρξη του Προγράμματος Διασύνδεσης του Κέντρου Ημέρας Πατησίων για την άνοια με μονάδες ΟΤΑ για την Τρίτη ηλικία στο πλαίσιο του ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΤΤΙΚΗ» {άξονας προτεραιότητας: 09 «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων-Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής»}, ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ανάπτυξη δράσεων / δομών παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην Περιφέρειας Αττικής», το οποίο συγχρηματοδείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ) σύμφωνα α) με την υπ’αριθμ.πρωτ 2073/09.07.2018 Πρόσκληση της Περιφερειάρχη Αττικής (Κωδικός πρόσκλησης: ΑΤΤ082, Κωδ. Ολοκλ.Στρατ.Χωρ.Αναπτ.:Α/Α ΟΠΣ ΕΣΠΑ:3110, Έκδοση:1/0, ΑΔΑ:6Α2Ι7Λ7-ΕΡ2).

Το Πρόγραμμα Διασύνδεσης του Κέντρου Ημέρας Πατησίων για την άνοια, έχει στόχο, τον συντονισμό και τη συνεργασία των υπηρεσιών ψυχικής υγείας που απευθύνονται σε πάσχοντες από άνοια-Alzheimer, με τις μονάδες κοινωνικής φροντίδας ηλικιωμένων, των Ο.Τ.Α. (Κ.Α.Π.Η.-Κ.Η.Φ.Η.) και ειδικότερα:

α. Την ενημέρωση, υποστήριξη και εκπαίδευση (on the job training) επαγγελματιών υγείας των Κ.Α.Π.Η.-Κ.Η.Φ.Η. στην πρόληψη και την ανίχνευση των διαταραχών άνοιας και στην φροντίδα των πασχόντων από άνοια-Αλτσχάϊμερ.
β. Την ανάπτυξη – λειτουργία Κ.Α.Π.Η.-Κ.Η.Φ.Η. που προωθούν την ενσωμάτωση πασχόντων από άνοια- Alzheimer, στην καθημερινότητα.

Στο εν λόγω Πρόγραμμα συμμετέχουν μονάδες κοινωνικής φροντίδας ηλικιωμένων, των Ο.Τ.Α. (Κ.Α.Π.Η.-Κ.Η.Φ.Η.) των Δήμων:

  • Αθηναίων (7o Δ. Δ.),
  • Γαλατσίου
  • Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Όλες οι υπηρεσίες Προγράμματος Διασύνδεσης του Κέντρου Ημέρας Πατησίων για την άνοια, παρέχονται εντελώς δωρεάν.

Greek