Logo-NESTOR
Κέντρο Ημέρας Κυψέλη
Επικοινωνήστε μαζί μας!
Contact Form
Σχετικά Άρθρα

Έξι μήνες λειτουργίας του προγράμματος 160plus

Έξι μήνες εξειδικευμένης κατ’ οίκον φροντίδας στην άνοια.

Το πρωτοπόρο πρόγραμμα Ολοκληρωμένης και Εξειδικευμένης Κατ’ οίκον Φροντίδας για τη Άνοια «160 plus» που υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (www.SNF.org) συμπλήρωσε έξι μήνες λειτουργίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομάδα επαγγελματιών υγείας που επισκέπτεται σπίτια οικογενειών που ζουν στο δήμο Αθηναίων και φροντίζουν ασθενή με νόσο του Alzheimer ή άλλη μορφή άνοιας και προσφέρουν δωρεάν ολοκληρωμένη διαχείριση των συνεπειών της νόσου σε ασθενή και φροντιστή.

Περισσότερες από 130 οικογένειες έχουν ήδη μπει στο πρόγραμμα και μέχρι τέλη Σεπτέμβρη, το σύνολο των 160 οικογενειών που θα εξυπηρετηθούν θα έχει ενταχθεί. Μέχρι στιγμής, η ανατροφοδότηση από τις οικογένειες για τις υπηρεσίες του προγράμματος είναι ενθουσιώδης και το γεγονός αυτό γεμίζει χαρά όλους εμάς στο Νέστορα που σχεδιάσαμε αυτή τη δράση. Να υπενθυμίσουμε πως το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαχείριση κάθε οικογένειας από διαχειριστή περίπτωσης (case manager) και υπηρεσίες από ψυχίατρο, ψυχολόγους, εργοθεραπευτή, κοινωνικό λειτουργό και καθαρίστρια-οικογενειακή βοηθό. Επιπλέον, τρόφιμα αποστέλλονται στις ευαίσθητες οικονομικά οικογένειες του προγράμματος. Από το Φεβρουάριο μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 1000 συνολικά επισκέψεις από τους επαγγελματίες μας!

Επιπλέον, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ενίσχυση του εθελοντισμού στην Τρίτη ηλικία, αλλά και την εύρεση εθελοντών για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 5 ενημερωτικές ομιλίες σε ΚΑΠΗ και Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την εθελοντική οργάνωση «Σύμμαχοι Υγείας», οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν από το Σεπτέμβριο του 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα «160 plus» μπορείτε να επικοινωνείτε με την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «ο Νέστωρ» στο τηλέφωνο 2108235050 ή στο email: hagg@otenet.gr

Greek