Ομάδα Υποστήριξης Φροντιστών

Πότε και πού: Η ομάδα είναι κλειστού τύπου, εβδομαδιαίας συχνότητας και διάρκειας ενός έτους. Πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή,10-11.30 π.μ. στο Κέντρο Ημέρας, Ηλία Ζερβού 94 στον Αγ. Ελευθέριο (πλησίον στάση ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθέριος).

Περιγραφή: Πρόκειται για μια Ομαδικού Τύπου παρέμβαση τεκμηριωμένα αποτελεσματική και χρήσιμη ιδιαιτέρως για ανθρώπους που έρχονται αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις χρόνιων νόσων, όπως η Άνοια.

Στόχος: Στην Ομάδα Υποστήριξης τα μέλη έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν σε μια πιο συστηματική και διεξοδική βάση τους προβληματισμούς, τις αγωνίες και τους φόβους τους, να υιοθετήσουν πιο βοηθητικά πρότυπα επικοινωνίας και συμπεριφοράς και τέλος να βελτιώσουν την αυτοεκτίμηση τους και συνεπώς την ποιότητα φροντίδας που προσφέρουν.

Πώς μπορεί κανείς να παρακολουθήσει την ομάδα: Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας έως τα τέλη Νοεμβρίου στο Κέντρο Ημέρας (210-2288515,210-2288551). Ώρες επικοινωνίας : 8-4 μ.μ.

Συντονίστριες: Ζέρβα Έλενα, Ψυχολόγος και Κοτρώτσου Ειρήνη, Ψυχολόγος. Επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας: Ζέρβα Έλενα.

Κόστος: Δωρεάν.

 

Share