Ομάδες Απασχόλησης Ασθενών

Πότε: καθημερινά στα δύο Κέντρα Ημέρας της εταιρείας μας, από τις 10.00 έως και τις 13.30.

Πού: στο Κέντρο Alzheimer, Ι. Δροσοπούλου 22, στην Κυψέλη, και στο Κέντρο Ημέρας Αγίου Ελευθερίου, στην οδό Ηλία Ζερβού 94, στα Πατήσια.

Περιγραφή: πραγματοποιούνται συνολικά 4 ομάδες εργοθεραπείας, δύο στο κέντρο Alzheimer και δύο στο Κέντρο Ημέρας. Οι ασθενείς χωρίζονται σε ομάδες ανάλογα με το γνωστικό τους έλλειμμα (τη σοβαρότητα της άνοιας). Οι ομάδες πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους εργοθεραπευτές. Στο κέντρο Alzheimer υπάρχει πούλμαν που μεταφέρει τους ασθενείς από και προς το σπίτι.

Στόχος: η καθημερινή απασχόληση των ασθενών με άνοια, η καταπολέμηση της μοναξιάς τους στο σπίτι. Μελέτες δείχνουν λιγότερες διαταραχές συμπεριφοράς σε ασθενείς που απασχολούνται δημιουργικά. Σημαντικά είναι επίσης το γεγονός της ξεκούρασης του φροντιστή και της αύξησης του ελεύθερου χρόνου του.

Πώς μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τις ομάδες: Θα κλείσετε ένα ραντεβού για εργοθεραπευτική αξιολόγηση στο Κέντρο Alzheimer (Ι. Δροσοπούλου 22, Κυψέλη, 210-8235050, 210-8235620) ή στο Κέντρο Ημέρας του Αγίου Ελευθερίου (Ηλία Ζερβού 94, 210-2288515, 210-2288551). Ο ασθενής θα εξεταστεί και από γιατρό του κέντρου, ώστε να εξεταστεί η καταλληλότητά του για συμμετοχή στις ομάδες.

Υπεύθυνοι: Υπεύθυνη της εργοθεραπείας στο κέντρο Alzheimer είναι η κυρία Δέσποινα Ελένα και του Κέντρου Ημέρας η κυρία Καλομοίρα Βαμβακούλα. Επιστημονικά Υπεύθυνος του κέντρου Alzheimer είναι ο κύριος Αντώνιος Μούγιας, Ψυχίατρος, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας είναι η κυρία Κοτρώτσου Ειρήνη, Ψυχολόγος.

Κόστος: δωρεάν, όπως όλες οι υπηρεσίες μας

 

 

Share