Επισιτιστικό Πρόγραμμα

Πότε: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εβδομαδιαίες τηλεφωνικές επαφές και μηνιαίες επισκέψεις σε οικογένειες που χρειάζονται επισιτιστική βοήθεια και ψυχολογική υποστήριξη.

Πού: Το πρόγραμμα εφαρμόζεται στα σπίτια των οικογενειών από εθελοντές της εταιρείας. Ο σχεδιασμός του προγράμματος και η συγκέντρωση των τροφίμων πραγματοποιείται στο Κέντρο Alzheimer, Ι. Δροσοπούλου 22, στην Κυψέλη.

Περιγραφή: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: α) χορήγηση μηνιαίου πακέτου σίτισης (προϊόντα μακράς διαρκείας, κατεψυγμένα είδη) και είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής (απορρυπαντικά, χαρτικά, σαπούνια κ.λπ.). Το μηνιαίο πακέτο περιλαμβάνει όλα τα τρόφιμα του μήνα για κάθε εξυπηρετούμενη οικογένεια, σε συνεννόηση με τους εθελοντές. β) μηνιαία επίσκεψη στο σπίτι της οικογένειας από 2 εθελοντές και εβδομαδιαίες τηλεφωνικές επαφές των εθελοντών με τους επωφελούμενους του προγράμματος γ) εποπτεία των εθελοντών από επαγγελματίες υγείας της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ».

Στόχος: Ο στόχος του προγράμματος δεν είναι απλά ο επισιτισμός οικογενειών σε κρίση, αλλά και η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης των οικογενειών. Πραγματοποιούνται συναντήσεις με επαγγελματίες υγείας και εποπτείες στους εθελοντές.

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα: α) ηλικιωμένους που φροντίζουν ανήλικα τέκνα, β) ηλικιωμένους που φροντίζουν άτομα με άνοια και γ) μοναχικούς ηλικιωμένους με πολλαπλά κοινωνικά προβλήματα.

Πώς μπορώ να μπω στο πρόγραμμα ή να γίνω εθελοντής: Στο πρόγραμμα μπαίνει κανείς εάν το ζητήσει και πληροί τις προϋποθέσεις του προγράμματος. Πάντα προηγείται κοινωνικός έλεγχος στο σπίτι του δικαιούχου. Για να γίνει κανείς εθελοντής, μπορεί να τηλεφωνήσει στο Κέντρο Alzheimer (Ι. Δροσοπούλου 22, Κυψέλη, 210-8235050, 210-8235620) και να επικοινωνήσει με την υπεύθυνη του προγράμματος.

Υπεύθυνοι: Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Κοινωνική Λειτουργός κ. Διονυσία Νατσιοπούλου και υπεύθυνη συλλογής τροφίμων η κυρία Στέλλα Δημητρίου. Επιστημονικά Υπεύθυνος του κέντρου Alzheimer, κύριος Αντώνιος Μούγιας, Ψυχίατρος.

Κόστος: δωρεάν, όπως όλες οι υπηρεσίες μας

 

Share