2ο Ψυχογηριατρικό Οικοτροφείο

Το 2ο Οικοτροφείο της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας “Ο Νέστωρ” βρίσκεται στην οδό Αίαντος 4, στο Χαλάνδρι.

DSC00570 DSC00571

Το κάθε ένα από τα οικοτροφεία φιλοξενεί 15 άτομα ηλικίας 66-88 ετών, πρώην ενοίκους του Ψ.Ν.Α. Επιστημονικά Υπεύθυνος, είναι ο κος. Μιχάλης Μούγιας, ψυχίατρος. Το προσωπικό του κάθε Οικοτροφείου αποτελείται από

  • Ψυχολόγους
  • Εργοθεραπευτή
  • Φυσιοθεραπευτή
  • Κοινωνική Λειτουργό
  • Νοσηλευτικό προσωπικό
  • Προσωπικό γενικών καθηκόντων

Εφαρμόζεται κυκλικό ωράριο σε 24ωρη βάση.

Το καθημερινό πρόγραμμα των ενοίκων στηρίζεται ως επί το πλείστον στην Εργοθεραπεία και περιλαμβάνει εργαστήρια μνήμης, κοινωνικών δεξιοτήτων, ζαχαροπλαστικής, μαγειρικής, κηπουρικής, κινηματογραφική λέσχη, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, χορό και τραγούδι. Παράλληλα το πρόγραμμα αποκατάστασης των φιλοξενούμενων περιλαμβάνει και διάφορες δραστηριότητες στην κοινότητα, όπως εκδρομές, περιπάτους, θέατρο, κινηματογράφο, εορταστικές εκδηλώσεις και εκκλησιασμό.

DSC00575 DSC00574

Στόχος μας είναι η μεγιστοποίηση των ικανοτήτων των φιλοξενούμενων, η αύξηση της λειτουργικότητάς τους, απόκτηση αυτονομίας, η εκμάθηση κοινωνικών δεξιοτήτων, η κοινωνική τους επανένταξη και η αποφυγή του στιγματισμού τους.

Και τα δύο Οικοτροφεία εντάσσονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Υγεία – Πρόνοια 2000 – 2006”. Αρχικά με συγχρηματοδότηση 75% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)και 25% από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για 18 μήνες και στη συνέχεια αποκλειστικά από εθνικούς πόρους.

Share

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *