Κέντρο ημέρας Νόσου Alzheimer Αγίου Ελευθερίου

Από τον Ιούνιο του 2004 λειτουργεί στην οδό Ηλία Ζερβού 94, στον Άγιο Ελευθέριο, το πρώτο κέντρο ημέρας Alzheimer για τη νόσο του Alzheimer και των συγγενών διαταραχών στην Αθήνα.

P1010017 DSC00582  DSC00580

Σκοπός του Κέντρου Ημέρας Alzheimer είναι η καθημερινή – συστηματική παρακολούθηση των ασθενών, η απασχόληση τους σε δραστηριότητες, η κοινωνικοποίησή τους, η επίλυση ιατρικών, κοινωνικών, ασφαλιστικών και νομικών προβλημάτων τους, η επικοινωνία με τις οικογένειές τους, η ψυχολογική υποστήριξή τους και ιδιαίτερα η προσπάθεια μείωσης του βάρους της οικογένειας για την βελτίωση ποιότητας ζωής των ίδιων και των ασθενών τους.

Για την επίτευξη των παραπάνω, στο Κέντρο Ημέρας Alzheimer του Αγίου Ελευθερίου συνεργάζεται πολυκλαδική ομάδα επαγγελματιών υγείας αποτελούμενη από ψυχίατρο, ψυχολόγους, εργοθεραπευτές και κοινωνικό λειτουργό. Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας είναι η ψυχολόγος κα. Ειρήνη Κοτρώτσου.

Οι υπηρεσίες του Κέντρου Ημέρας Alzheimer περιλαμβάνουν:

  • Εξωτερικά Ιατρεία για διάγνωση και παρακολούθηση ασθενών με άνοια
  • Προληπτικό έλεγχο μνήμης
  • Εργοθεραπευτικές Ομάδες
  • Στήριξη και ενημέρωση των Φροντιστών (ατομική συμβουλευτική, ομάδες, εκπαιδεύσεις)
  • Νομική και Κοινωνική Υπηρεσία
  • Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι
  • Ευαισθητοποίηση της Κοινότητας

Εντάσσονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Υγεία – Πρόνοια 2000 – 2006”. Αρχικά με συγχρηματοδότηση 75% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)και 25% από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για 18 μήνες και στη συνέχεια αποκλειστικά από εθνικούς πόρους.

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν.

Πού θα μας βρείτε

Χάρτης

Share

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *